Θοδωρής Σολδάτος Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΤΙΟΥ ΣΟΛΔΑΤΟΣ 

Φυσικός, Dip. Ed. Melbourne University

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη. Είναι έγγαμος με την καθηγήτρια Φιλόλογο Ιωάννα Σάλτα και πατέρας τεσσάρων παιδιών, του Φώτη, (Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.), της Σόνιας, (Μ.Α. Αγγλικής Φιλολογίας, ΕΚΠΑ), του Σταύρου, (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ, Παν/μιο Θεσσαλίας) και της Βασιλικής, (φοιτήτρια Ιατρικής Α.Π.Θ.).

ΣΠΟΥΔΕΣ:

Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, (τμήμα Φυσικής) και διπλωματούχος του “Melbourne University” της Αυστραλίας, από όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Diploma in Education».

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:

Δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά και ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στον τομέα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης καθώς επίσης και στον τομέα του Τουρισμού.

Δίδαξε Φυσική και Μαθηματικά, στο αγγλόφωνο Κολέγιο «St John’s Greek Orthodox College» της Μελβούρνης, ενώ διετέλεσε Διευθυντής του ελληνικού σχολείου της Κοινότητας Lalor Βικτώριας, της Αυστραλίας, (1982-1986).

Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, 1986-1987.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Διετέλεσε Βουλευτής Λευκάδας κατά τις περιόδους 2007 – 2009 και 2012 – 2015.

Συμμετείχε στις επιτροπές, Κοινωνικών Υποθέσεων, Μορφωτικών Υποθέσεων, στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Μελέτης & Αντιμετώπισης του προβλήματος των Ναρκωτικών, Ελληνισμού της Διασποράς και Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών,  της Βουλής.

Επίσης διετέλεσε αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., (2007-2009), ιδρυτικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ., (2009-2010) και Πρόεδρος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας με την Αυστραλία, (2013-2014).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, (2005-2007), στο οποίο άσκησε και χρέη Προέδρου.

Επίσης Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ιωαννίνων (Σ.Ε.Ι.Φ.Ι.).

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Επαγγελματικού και Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της «National Union of Greek Australian Students», της Μελβούρνης κατά την περίοδο 1982-1984. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της  «Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας, Ε.Φ.Ε.Ε.».

Κατά την ενασχόλησή του με τα κοινά, ασχολήθηκε ως επικεφαλής Ομάδας Έργου, στο αντικείμενο «Θεματικός Τουρισμός – Εναλλακτικές και Ειδικές Μορφές Τουρισμού», 2002-2004.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

Το 2002, όταν το φροντιστήριο «Φωτόνιο» που ίδρυσε στα Ιωάννινα, τιμήθηκε από το πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός», (υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας), συμπεριελήφθη τιμής ένεκεν, στη συλλεκτική έκδοση «Προσωπικότητες του Ελληνισμού».

Το 1985 τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της «Ιεράς Πα­τριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννη» της Μελβούρ­νης, για τη συμμετοχή του και την προσφορά του στα δρώμενα της Ομογένειας.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:

Αγγλικά.