Φίλες, φίλοι,

Στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές, καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της επανεκκίνησης των δημοτικών μας πραγμάτων  και της κατάρρευσης του δήμου μας, εξαιτίας των πολλαπλών δυσκολιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Το βασικότερο πρόβλημα του δήμου, αυτό της διαχείρισης των σκουπιδιών στην πόλη της Λευκάδας, δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί.

Επιπροσθέτως δε φαίνεται στον ορίζοντα πρόθεση μεταβατικής αντιμετώπισης του ζητήματος, δηλαδή μέχρι την οριστική λύση του, (δημοπράτηση και κατασκευή ΜΟ.Π.Α.Κ.), που θα απαιτήσει τουλάχιστον 4 χρόνια.

Το κυκλοφοριακό όλου του δήμου, ιδιαίτερα στα σημεία εισόδου και εξόδου της πόλης και σε όλες τις παραλίες κατά την τουριστική περίοδο, έχει καταντήσει εφιάλτης.

Τα ομορφότερα σημεία του δήμου έχουν μετατραπεί σε ένα ατελείωτο ανεξέλεγκτο κάμπινγκ.

Οι ορεινές περιοχές μας και τα νησιά μας Κάλαμος και Καστός, εγκαταλειμμένα.

Συμπατριώτισσα και συμπατριώτη,

Γνωρίζω τις δυσκολίες για να βγάλουμε τη Λευκάδα από το τέλμα της στασιμότητας και της απαξίας. Δεν υπάρχουν εύκολες και μαγικές συνταγές.

Για τη δημοτική κίνηση που ίδρυσα, για μένα προσωπικά αλλά και για τους συνεργάτες μου,  ένας μόνο δρόμος υπάρχει:

Ο δρόμος του έργου. Ο δρόμος του αποτελέσματος.

Με αυτή την αντίληψη προχώρησα στη συγκρότηση ενός δημοτικού συνδυασμού, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, που αποτελείται από δημιουργικούς, αποφασιστικούς και πρακτικούς στην αντίληψη συνεργάτες, οι οποίοι δε θα διστάσουν ακόμη και να συγκρουστούν, αν αυτό επιτάσσει το συμφέρον της ιδιαίτερής μας πατρίδας.

Με συμπολίτες μας που επιδιώκουν τη συνεννόηση, τη συναίνεση και τη συνεργασία, με όσους είναι επίσης υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας ξεπεράσει τις κομματικές ιδεοληψίες του παρελθόντος και αναζητώντας μόνο  όσα μας ενώνουν.

Γιατί η κοινωνία είναι πλέον μπροστά από την πολιτική και επομένως τα αυξημένα σήμερα προβλήματα της Λευκάδας, όπως και κάθε άλλης περιοχής, δεν έχουν ιδεολογία, δεν έχουν χρώμα.

Λευκαδίτισσα και Λευκαδίτη,

Γνωρίζετε ότι κατά τις περιόδους που υπηρέτησα τη Λευκάδα ως βουλευτής, ήμουν δίπλα σας. Όπως και κατά τη θητεία μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παλιότερα. Ασχολήθηκα με τα κοινά χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς να σκεφτώ ποτέ σε ποια παράταξη ανήκετε.

Αγωνίστηκα για τη Λευκάδα και συνεχίζω να αγωνίζομαι. Δεν έδωσα υποσχέσεις που δε μπορούσα να εκπληρώσω. Είμαι σταθερά προσηλωμένος στον λόγο της Αλήθειας. Ιδιαίτερα σήμερα. Χωρίς φκιασιδώματα.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε στα προηγούμενα χρόνια.

Ευελπιστώ στην ανανέωση της στο αυτοδιοικητικό πλέον επίπεδο.

Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας και της υποστήριξής σας.

Όση δύναμη μου δίνετε, επιστρέφει σε σας και στη Λευκάδα.